Ինչպես օգտվել սեղանի պարագաներից
Էթիկայի կանոնների համաձայն` ափսեի աջ կողմում դրված պարագաներից պետք է օգտվել աջ ձեռքով, իսկ ձախ կողմում դրվածներից` ձախ ձեռքով: Խորհուրդ է տրվում պատառաքաղից օգտվել ձախ ձեռքով, իսկ դանակից` աջով: Դանակով ուտել չի կարելի: Ուտելիքը կտրատելու ժամանակ պատառաքաղը ափսեի վրա պետք է պահել թեք, որպեսզի ուտելիքը չսահի վերջինիս վրայից: Աղցանները ափսեի մեջ պետք է լցնել դրանց համար նախատեսված գդալներով և պետք է վերցնել հացի փոքրիկ կտորը, և աջ ձեռքում գտնվող դանակի օգնությամբ հացի վրա քսել կարագը, հետո խավիարը: Ստացված համեղ պատառն ուտում են ձախ ձեռքով:
Ինչպես հեռանալ հրավիրված վայրից
Երբ հարկ է հրավիրված վայրից հեռանալ ավելի շուտ, քան մյուսները, անհրաժեշտ է հրաժեշտ տալ տանտիրոջն ու տանտիրուհուն, բայց այդ գործողությունը պետք է աննկատ մնա մյուսների համար: Հակառակ դեպքում մյուս հրավիրվածները կարող են մտածել, թե իրենց հեռանալու ժամանակն է, իսկ արդյունքում կձախողվի երեկույթը: Փորձեք չշեղել այն մարդկանց ուշարությունը, ովքեր տարաված են զրույցով և չգիտեն, որ Դուք պատրաստվում եք հեռանալ: Խոսակցությունը եզրափակելու ունակությունը արվեստ է, որին տիրապետում են ոչ բոլորը: Լավագույն տարբերակը պարզապես հետևյալ բառերն արտահաըտելն է. << Շատ հաճելի ժամանակ անցկացրինք, բայց, ցավոք, պետք է հեռանամ>>: