· Սրտային հիվանդությունների դեպքում օգտակար է եփած կամ խորոված սոխ ուտելը: ·Քթի արյունահոսությունը դադարեցնելու համար բավական է ներշնչել սոխի հոտը կամ սոխի հյութ կաթացնել քթանցքների մեջ: ·Մեղվի կամ այլ միջատի խայթած տեղի վրա հարկավոր է սոխի հյութ քսել:
·Սոխի հյութը ոչնչացնում է գորտնուկները և կոշտուկները: Սոխը չորս ժամ թողեք քացախի մեջ և հետո կապեք գորտնուկի կամ կոշտուկի վրա: Գործողությունները կրկնեք մի քանի անգամ: ·Մուգ մազերը ստանում են գեղեցիկ կարմիր երանգ, եթե լվանալուց հետո ողողում են սոխի կճեպի եփուկով: ·Սոխը տապակելուց առաջ թաթախեք ալյուրի մեջ, դրանից այն կդառնա ոսկեգույ և չի այրվի: ·Կոշտացաց կրունկները կփափկեն, եթե դրանց վրա դնեք հում սոխ, պահեք 2-3 ժամ ,հետո լվանանք տաք ջրով և փափկեցնող քսուկ քսեք: ·Սոխը կտրատելու ընթացքում դանակը հաճախակի թաթախեք սառի ջրի մեջ , մաքրեք ջրի տակ կամ 2-3 րոպե թողեք եռացրածջրում, այդ դեպքում աչքերը չեն մռմռա և չեն արցունքակալվի: ·Բերանն ախտահանելու համար բավական է 2-3 րոպե սոխ ծամել: ·Հում սոխը օգտագործելուց հետո բերանի տհաճ հոտը կարելի է հեռացնել` կաթ խմելով: ·Սոխի, սխտորի, ձկան հոտը ձեռքերից անցկացնելու համար շփեք կիտրոնի կեղևով: