Հաճախ է լինում, որ ընթրում ենք դրսում`ընկերական միջավայրում:Եթե ձգտում եք հաջողության հասնել հասարակական տարբեր ոլորտներում և չեք ցանականում առանձնանալ անքաղաքավարությամբ,հարկավոր է նաև սեղանի շուրջ վարվեցողության մի քանի ընդհանուր կանոն սովորել,որոնց իմացությունը կօգնի ներկայանալի կերպարի կերտման գործում:
.Կիրթ մարդիկ տաք ապուր ուտելիս չեն փչում
.Գեղեցիկ չէ մեծ պատառներով ուտելը և բերանն այնպես լցնելը,որ այնտեղից սննդի ավելորդ կտորները դուրս թափվեն
.Մատները լեզվով մի սրբեք,դրա համար գոյություն ունի<<դարերից եկող հայտնագործություն>>`անձեռոցիկը:
.Նախընտրած կերակուրը վերցնելու համար մի ձգվեք սեղանի ամբողջ երկարությամբ,պարզապես հարևանությամբ նստողին խնդրեք այն փոխանցել:
.Երբ հյուրասիրում են,մի հրաժարվեք.քաղաքավարությունը հուշում է մի փոքր վերցնել,նույնիսկ եթե չեք ուտելու:.
.ՈՒտելուց հետո պետք չէ փայլեցնել գդալն ու հացով սրբել ափսեն:
.Ապուրի վերջին գդալն ուտելու համար ափսեն մի թեքեք,այլապես հնարավոր է,որ տարողությունը պատահաբար ձեր վրա թափեք:Էթիկան պահանջում է ապուրը մինչև վերջ չուտել`2-3 գդալ թողնել ափսեի մեջ:
.Եվ վերջում. Սեղանի շուրջ պահպանեք տարրական հիգենայի կանոնները: