Այսօր մի քանի հետաքրքիր խորհուրդ կտամ մեր կայքի այն այցելուների համար ովքեր մարզիկներ են,հուսամ խորհուրդներս նրանց կօգնի :Նախևառաջ սպորտով զբաղվող մարդկանց սննդակարգից պետք է բացառել երշիկեղենը,ինչպես նաև պետք է նվազագույնի հասցնել պանրի օգտագործումը:Սրանք շատ վնասակար են,որովհետև օրգանիզմում նվազեցնում են հեմոգլոբինի քանակը և խախտում բջիջներին թթվածին մատակարելու գործընթացը:Սպորտային մարզումների ժամանկ հիշեք որքան եք հոգնում և իհարկե օրգանիզմը որոշ սննդանյութերի պահանջ է զգում:Իսկ այդ պահանջը կարող են բավարարել միմիայն բնական մթերքները:Հեծանվավազքով,դահուկավազքով և վազքով զբաղվողներին էներգիա ստանալու համար սկզբում գլյուկոզա է պետք,այնուհետև գալիս է ճարպերի շրջան:Հետևապես առավոտյան շիլան կարագից բացի պետք է հավելված լինի ընդեղենով: Դրանց կիսահագեցած ճարպերը արագ են յուրացվում և բավականին երկար են գործում:Վերջում աեմ,որ մրցման օրը իդեալական է թեթև,կալորիապես հագեցած ձվաձեղը մսի բանջարեղենի հետ:Անպայման անհրաժեշտ է օրական 30-60 գ. բարձրորակ կարագ օգտագործել շիլաների մեջ,իսկ բուսական յուղը 7-10 գ. հարմար է բանջարեղենային և մրգային ուտեստների համար: