Մեղրի անարատությունը կարելի է որոշել... *Պետք է մեղրի մեջ չոր լավաշ ընկղմել,եթե փափկեց,ուրեմն անարատ մեղր չէ,անարատի դեպքում լավաշն ավելի է չորանում... *Մեղրի մեջ ընկղմեք շաքար,եթե որոշ ժամանակ հետո լուծվի,ուրեմն մեղրն անարատ չէ... *եթե բյուրեղացած մեղրի հատիկները մատով տրորելիս շուր հալչեն,ուրեմն մեղրն անարատ է... Մեղր պահելու կանոնները.... Մեղրը օգնում է մշտապես երիտասարդ մնալուն...Մեղրը պահելու համար խորհուրդ է տրվում.. *ընտրել ապակյա կամ կավե տարաներ, *Մեղրի ամանի մեջ չթողնել գդալ,դանակ,դրանցից քայքայվում է մեղրում առկա եթերայուղերն ու մի շարք կարևոր սպիտակուցներ... *Չդնել այն սուր հոտ ունեցող մթերքի կողքին, *եթե քանակությունը մեծ է,ապա պահել փայտե տակառի մեջ, *արգելվում է պահել մետաղյա կամ ցինկապատ ամանների մեջ... * Այն կարելի է հալեցնել միայն ջրային բաղնիքում....
|