Եթե եղունգերը կոտրվող են,օգտակար է 2 օրը մեկ դրանք որոշ ժամանակ պահեք տաք ջրում
Կտրվող,փափուկ եղունգները ամրանալու համար շաբաթը 1-2 անգամ որոշ ժամանակ պահեք բուսական յուղի մեջ,որին ավելացրեք 3 կաթիլ յոդ կամ 5 կաթիլ կիտրոնահյութ
Լաքն արագ կչորանա և ավելի երկար կմնա,եթե քսելուց հետո եղունգները մի քանի րոպե ընկղմեք սառը ջրի մեջ
Նախքան այգում աշխատելը եղունգներով օճառ քերեք:Կեղտը չի հավաքվի եղունգների տակ և հեշտ կլվացվի:
Եղունգների բնական փայլը կուժեղանա,եթե կիտրոնի հյութ կամ քացախ քսենք,չորացնենք և թավշյա կտորով շփենք: